Nyhetsbrev 1 2012

 • Rekord är till för att slås ...

  Nästa Elfack går av stapeln den 13-17 maj 2013. Lite drygt ett år, med andra ord – men hög tid att boka monterplats, om du inte redan har gjort det.
  Projektteamet är i full färd med att lägga det gigantiska pussel som ska bli en attraktiv mötesplats för branschen.

  Publicerat 2012-03-01

 • Ola Lundqvist tar över Elfack

  Ola LundqvistOla Lundqvist– Det passar bra eftersom jag firar tioårsjubileum som anställd i koncernen, kommenterar Ola Lundqvist.
  Det gör honom till en av dem som har arbetat längst med industrimässor – en fördel när han nu tar över mässgiganten Elfack.

  Ola Lundqvist började som säljare på Hotel Gothia Towers, på den tiden då det bara fanns ett torn.
  – Vi slet som djur och byggde upp en stark kundstock som fortsatt att växa efter hand, minns Ola.
  Vilket man nog kan hålla med om med tanke på att Svenska Mässan byggt ytterligare ett tvillingtorn och nu är i full färd med att bygga även ett trillingtorn för att kunna ta emot alla gäster.

  Publicerat 2012-03-01

 • Värdeskapande undersökning vässar Elfack

  - Vi har lyssnat på våra utställare och tagit åt oss. Det finns betydligt mer att göra på besökarsidan. Därför har vi gett NU-Gruppen (Nordiska Undersökningsgruppen) i uppdrag att genomföra en "värdeskapande" undersökning för Elfack.

  Publicerat 2012-03-01

 • Historiskt teknikskifte på gång inom elinstallationsbranschen

  Max ReimanMax ReimanMax Reiman var tidigare teknisk expert på EIO och projektledare för "One Tonne Life-huset" på förra Elfack.
  Sedan årsskiftet driver han ett eget företag, Elarkitektur.
  Vi har låtit Max spana in de nya trenderna i branschen. Här är hans rapport.

  – Elteknik är en traditionstyngd bransch, nyheter slår inte igenom som en ny iPhone gör hos konsumenterna. Men kan tydligt se att allt fler företag tar till sig modern elteknik och utvecklar sin kompetens. Det är ett helt annat tempo än för bara något år sedan. Diskussionen om energieffektivitet har utan tvekan drivit på utvecklingen. Idag är det coolt att kunna KNX och Dali. Det är inte särskilt många som raljerar över nyheter och betraktar det som lullull längre.

  Publicerat 2012-03-01